maanantai 20. joulukuuta 2010

Aitoa Intiaa odotellessa

Baga, Goa, Intia. Lämpötila 31 astetta, Lomafiilis 100%.

Maanantaina köllöttelimme eilisestä päivästä väsyneinä varsin pitkään ja menimme aamupalalle vasta kellon käydessä kymmentä. Aamiaisen jälkeen kävimme vaihtamassa huoneessa kevyempää päälle ja suuntasimme altaalle. Loman neljäs päivä oli jo menossa, joten oli jo korkea aika käydä kunnolla polskimassa hotellin altaalla. Vesi altaassa tuntui aluksi suorastaan kylmältä kolmissakymmensissä helottavan helteisen ilman jälkeen, mutta aika nopeasti veden lämpötilaan tottui. Kuvasin altaassa myös yhden panoraaman, joten siinäpä näyte, miltä alue näyttää altaassa seisten. Lisäsin toimivan linkin myös eilen Palolemilla kuvaamaani panoraamaan.

Jaanan mennessä pötköttelemään aurinkoon kuluttelin omaa aikaani liskoja metsästäen. Allasalueen puissa nimittäin liikkuu komean näköisiä pikku lohikäärmeitä, joita yritin saada sattumaan kameran linssiin. Melko nopeita kavereita ja aika herkkiä häiriintymään, joten tarkkana sai olla, että sain edes muutaman osumaan oikealla hetkellä linssin eteen.

Juuri löhöilyä, valokuvien ottoa, uimista ja hyvästä juomasta sekä ruoasta nauttimista kummempaa emme alkaneet maanantain ohjelmaan lisäämään. Miksipä lisätä, kun nuo ovat ainakin meikäläiselle juuri niitä asioita, mitkä tekevät lomapäivästä onnistuneen? Lounaalla käynnin yhteydessä kävimme nostamassa rupioita automaatilta, joten alamme olla valmiita huomenna tiistaina odottavalle junaseikkailulle kohti Karnatakan osavaltiota ja Hampin 1300-luvun rauniotemppeleitä. Startti on todella aikaisin eli heti kello viiden jälkeen meitä tullaan hakemaan autolla kohti Margaon kaupunkia, missä nousemme junaan, joka lähtee kohti itää ja keski-Intiaa.

Laitoin tähän lopuksi kuvan sähköpistokeeseen laitettavasta hyttysen karkoittimesta. Noita löytyy kaikista kaupoista ja kioskeista täällä ja tuollainen taitaa olla ihan hyvä apu, jos ei tahdo joutua iltaisin sääskien hyökkäyksen kohteeksi hotellihuoneessa. Tosin lopulta en tiedä johtuuko se tuosta laitteesta vai Odomos hyttyssuihkeen käytöstä iholla, mutta emme kumpikaan ole kärsineet ainakaan tähän saakka ötököiden pistoksista samaan tyyliin, kuin esimerkiksi Thaimaassa tai Malesiassa.

Seuraavasta päivityksestä matkapäiväkirjaan en siis nyt voi olla ollenkaan varma. Jos hyvin käy, niin saan tehtyä päivityksiä myös reissun päältä, mutta kun kyse on ns. aidosta Intiasta eikä Goasta, niin ihan varmaksi en kyllä uskalla mennä lupamaan. Joka tapauksessa, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, olemme takaisin Bagalla torstai-iltana, joten sen jälkeen viimeistään päästään taas parempien nettiyhteyksien päähän takaisin. Pitäähän meidänkin päästä takaisin jouluaatoksi tänne kristillistä joulua viettävään osavaltioon tuolta umpihindujen maailmasta :)

2 kommenttia:

  1. Ette ole kärsineet ötököiden pistoksista, koska niitä ei ole siellä juuri ollenkaan. Vai olenko väärässä?

    VastaaPoista
  2. Kyllä täällä ötököitä on. Jos illan pimeyteen menee ja unohtaa Odomoksen, niin huomaa kyllä aamulla kutinasta! Pöydän alla kuppaavat piilossa ja ovat niin pieniä, ettei silmällä näe.

    VastaaPoista